Ruohonleikkurien toimimattomuus toi perhoset paikalle

Viime vuonna tähän aikaan asuttiin vielä Myllyojalla. Keväällä tehty kasvimaa rehotti tilliä ja juuripersiljaa, jotka muuton tohinassa unohtuivat maahan. Eniten harmittaa, kun nähtiin vaivaa pihan kukkien laitossa. Ukilta saatiin perennaa ja pieni piha oli ihan nätti jos ei huomioitu auton romua, jota vuokraisäntä ei suostunut siirtämään pois meidän pihalta.

Tuona kesänä meillä oli myös riesana ruohonleikkuri. Sen piti kuulemma toimia. Ei toiminut. Sammuili aina viiden metrin välein. Itse en saanut sitä ikinä yksin käyntiin.  Ruoho leikattiin about pari kertaa tuona kesänä, mutta eipä se hirvittävästi kasvanutkaan.

Uudessa asunnossa oli myös todella vanha ruohonleikkuri muuttaessamme tähän. Kysyttiin, että toimiihan se varmasti. Ennen lumien sulamista omistaja kävi hakemassa leikkurin pois ja toi upouuden tilalle. Oltiin tietysti iloisia. Leikkuri oli vaan vähän erilainen mitä ajateltiin. Mutta se toimi. En kyllä siltikään saanut sitä itse käyntiin.  Voimia multa ei puutu! Mutta tekniikka. En vaan jotenkin osaa. Todella noloa kai.

2015-05-30 13.30.41

Tuossa se uusi leikkuri on. Kyllä sillä leikkaa, vaikka muutaman ylimääräisen kierroksen joutuu ehkä tekemään kokonsa takia 😀

Leikattiin nurmikko onnistuneesti kaksi kertaa, kunnes yllättäen minun leikkausvuorolla  huomattiin bensaletkussa olevan reikä. Tarkemmin tutkittiin, niin se oli kokonaan halki juuresta. Kyllä sitä koitettiin korjailla, mutta omistaja lupasi tuoda oman samanlaisen leikkurinsa meille varaosiksi. Näin kävi ja kun alettiin sitten seuraavana päivänä korjailupuuhiin, huomattiin että myös toisessa leikkurissa oli sama vika. Uusia leikkureita molemmat. Ei auttanut minkäänlaiset teippaukset.
Meillä on nyt siis ollut varmaan 2 kk ruoho leikkaamatta ja piha on kuin viidakko. Mies tykkää, minä en vaikka aika hippimäistä eloa muuten vietelläänkin. Mulla on punkkikammo ja en todellakaan halua, että meidän (tarhassa ja valjaissa) ulkoilevat, yöt ihoa vasten nukkuvat kissat saavat mitään ylimääräistä ötökkää turkkiinsa.

Piha näytti kesäkuun alussa tältä, kun grillipaikkaa vasta tehtiin:

2015-05-30 13.31.30

Nyt se näyttää tältä:

2015-08-04 11.27.40

2015-08-04 11.25.42

On ihan hullua, että me ei olla juurikaan oltu tuolla pihalla koko kesänä. Ihana piha ja vihreys ja luonto ympäröi meidät, mutta ollaan istuttu vaan tuossa nuotiopaikalla lähinnä iltaisin ja kauempaa katseltu rehottavia kukkapenkkejä. Toki sateinen ja kylmä sää on vaikuttanut asiaan.

2015-08-04 11.30.20Nyt olisi varmaan sitten aika ottaa taas yhteys vuokraisäntään, tai ainakin lainata naapurilta leikkuria. Mutta me ei vielä tunneta naapureita, joten se kysymiskynnys on suuri. Piha kokisi kyllä todellisen muodonmuutoksen..

2015-08-04 11.30.40

Omenapuun alus vähän rehevöitynyt villiintyneestä ruususta.. MISSÄ PUUTARHURI HOI?

Äsken kun kuvasin pihaa, huomasin erään ihanan jutun. Perhoset. Niitä oli ihan hullun paljon! Muistan, kun toissavuonna yritin etsiä kukkia, jotka houkuttelisivat perhosia. Taisin muutaman siemenpussin tilatakin ja kylvää edellisen talon pihalle. Nyt meillä olisi perhosia ja ”kaunis” niitty, mutta kun meikäläinen hädin tuskin siellä uskaltaa kävellä edes kumisaappaat jalassa.

Tähän asiaan on pakko palata pian! Mitä mieltä muut ovat tuollaisista vapaasti rehottavista pihoista? Itse alan todella kyllä pitää noista perhosista.. 😉

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s