Sormet mullassa

Latvoin tomaatit itseasiassa heti edellisen kirjoituksen jälkeen. Poistelin myös alimpia lehtiä ja nyt vaan odotellaan punastelua.

Koulussa alkuviikko on ollut taas ihan mahtava! Maanantaina lisättiin viherkasveja pistokkaista. Oli mm. rahapuu, jota saa lisättyä pelkästään lehdestä multaan tökkäämällä. Tämän jo tiesinkin, kun olin muutama viikko sitten latvonut omaa rahapuuta ja nyt on pari pienokaista omissa purkeissaan kasvamassa 🙂 Myös juorua, murattia, kaktuksia, tomaattia, erilaisia muita köynnöksiä lisättiin pistokkaista. Intoa riitti kaikilla ja varsinkin, kun kuultiin että saadaan kasvit itselle mikäli lähtevät kasvuun!

2015-08-31 10.41.01

Innokkaat aikuisopiskelijat pistokkaiden kimpussa.

2015-08-31 10.40.18

Yllä olevassa ruukussa opettajan taidonnäyte pistokkaiden istutuksesta 🙂

Maanantaina päästiin myös kunnostamaan maata ja putsaamaan siitä rikkaruohoja. Muutamat viiniköynnökset irrotettiin ko. penkistä ja laitettiin ruukkuihin. Ensin niistä karsittiin kuollut runko. Ne eivät olleet kestäneet talvea, joten päärunko oli paleltunut ja viiniköynnös alkanut tekemään juuresta uutta versoa, jotka sitten trimmattiin lyhyeksi.

2015-08-31 13.24.24

Tällainen olento meinasi päätyä biojätteeseen, mutta pelastin sen mansikkapenkkiin. Ihan opettajan luvalla! Oli muuten otuksella kokoa. Oli meikän etusormen kokoinen ja paksuinen. Nice. Joku perhonen siitä tulee vielä.

Tiistaina päästiin korjaamaan salaattisatoa ruukuista. Tarkkaa hommaa sekin oli. Veitsellä piti koko nippu saada leikattua niin juuresta, että se pysyi kasassa. Sen jälkeen tarkistettiin että nippu oli puhdas ja lopuksi pussitettiin & punnittiin salaatit ja tulosteltiin etiketit. Nuo salaatit menivät myyntiin.

Meillä oli myös tiistaina osalla henkilökohtainen juttutuokio meidän ryhmän vastaavan opettajan kanssa ja ainakin nyt selvisi se, että Madeiralle pääsen harjoitteluun, vaikka valitsisinkin tuotantopuolen! Minulle myös suositeltiin kukkapuolta taiteellisen taustani vuoksi. Joka päivä on enemmän ja enemmän vetänyt se kukkakauppa koululla puoleensa ja tietysti se mahtava kasvihuone, jossa on kattoon asti yltäviä viherkasveja, kaktuksia, orkideoja ym. eksoottisia kasveja. Suuntautumisvalinta täytyy tehdä jo marraskuussa, joten toivottavasti päästään paljon myös kukkapuolen juttuja tekemään ennen sitä. Kassan käyttö ja numeroiden ja rahojen käsittely ei nimittäin matemaattishäiriöiseltä ihan tuosta noin vaan sujukaan.

Kahdeksasta neljään ollut koulua nyt parina päivänä ja kyllähän tuo väsyttää. Busseissa istumiset on ehkä rankinta koko päivässä. Varsinkin, kun noina aikoina bussit ovat iiiiihan täpötäynnä.. Onneksi päivät menee todella nopeaa, mutta iltaisin kun on vasta viideltä kotona, tekisi mieli painaa pää tyynyyn.. Menin eilen jo yhdeksältä nukkumaan. Ei muuten aamulla väsyttänyt!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s